Pagina's

zondag 7 februari 2010

Slachting in onze achtertuin

Het is geen pretje om 'm in de tuin te hebben, maar wanneer hij er is, zullen we het weten ook!Ja, wij lokken lekkere hapj.. eh.. vogeltjes in onze tuin en ja, het is moeilijk eten vinden met dit koude weer. Maar onze achtertuin gebruiken als jachtveld is wel heel makkelijk! Of is het juist heel slim?

Zien kunnen roofvogels als de beste, maar om de vogeltjes in onze tuin te spotten is weinig nodig, het wemelt er soms van.

Deze sperwer (mannetje) had honger, heel veel honger...
Deze, nu opengereten, spreeuw was niet snel genoeg weg en werd binnen een paar seconden omgedoopt tot een feestmaal.

Er volgde een waar eetfestijn op het dak van het vogelhuisje. Hier plukte hij net het 2e pootje af die hij vervolgens weer uitspuugde. De rest werd rustig met ingewanden en al opgeslokt. Zo zat ik te kijken naar een slachting van een diertje dat waarschijnlijk een paar minuten daarvoor nog zelf vrolijk zat te eten in onze tuin. Elton had toch gelijk, It's the circle of life.

De bvbvsv (bond voor behoud van schattige vogeltjes) zouden dit niet hebben kunnen aanzien, maar ik bleef sterk en aanschouwde dit alles moedig ingezoomd door de zoeker van mijn camera. Toch was het best heftig en daardoor moeilijk om 'm er door het glas heen scherp op te krijgen.

Aan de ene kant wreed en luguber en aan de andere kant een prachtvogel in zijn element. Het levert mooie plaatjes op ;-) En ik moet diegene nog ontmoeten die dit tafereeltje dagelijks in zijn tuin heeft!

Oja, mocht je nog behoefte hebben aan wat extra opvulling voor je kussen, de veertjes kun je gratis bij mij komen ophalen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten